Deelnemerservaring Embodyment

“Het heeft mijn leven voor 100 procent op het juiste pad gezet”

Zomer 2017, wat had ik het moeilijk. Wat gebeurde er allemaal met mij? Mijn lichaam gaf duidelijk signalen af dat er echt iets moest veranderen. En mijn hoofd maakte overuren. Vele trajecten had ik al gevolgd, maar niets leek echt te helpen. Na een gesprek met Michiel dacht ik… dit lijkt mij wel wat. En zo gebeurde het dat ik op de valreep begon met het Embodyment programma. Ik wist dat het niet makkelijk zou worden… velen hadden immers al zonder succes geprobeerd mij te helpen. Maar dit, dit programma voelde anders…

In eerste instantie liet ik het op mij af komen. Deed trouw mee met de oefeningen tijdens de lichaamsgerichte trainingen en deed mijn best om thuis de oefeningen op te pakken. Vooral de bodyscans gaven mij dagelijks rust en inzicht. Dit oproepen van rust en bewustwording van mijn houding, gevoel en lichaam lukte mij zelfs soms op onverwachte momenten. Ik liet het toe en dat gaf zelfvertrouwen in mijn werk, maar ook in sociale situaties of op momenten dat ik alleen was. Toch bleef het moeilijk om het echt vast te houden. Soms viel ik terug en vergat ik weer een deel van mijzelf. Desondanks bleef ik er in geloven. Alleen, samen met de groep, tijdens de shiatsu behandelingen… er kwam veel los… behalve de tranen, de emoties. Die hield ik veilig verstopt.

Zomer 2018, wat had ik het moeilijk. Maar toch was het heel anders. Ik voelde veel, heel veel. Alles leek tegelijk om mij af te komen. Alles leek samen te komen… alles kwam heel hard, maar ook heel gevoelig binnen. Ik wist niet wat ik er in eerste instantie mee aan moest. Ik kon het niet plaatsen, maar liet het gebeuren. Ik brak, dagen/weken achter elkaar… en het klinkt gek, maar wat voelde ik mij daar rustig en fijn bij. Eindelijk kon ik mijzelf bevrijden en op een liefdevolle maar zeer confronterende manier mezelf weer in mijn kracht zetten. Ik kon na ruim 10 jaar weer zien wie ik echt was. Alle vergeten delen van mijn lijf zijn weer tot spreken gebracht.

Ik ben lichamelijk sterk geworden en kan daardoor bepaalde aspecten van mijn werk beter aan. Maar vooral kan ik weer echt lief hebben. Kan en mag ik weer liefde voelen, geven en ervaren…

En eindelijk snap ik het…EERST ZIJN, DAN DOEN!!

Deze Embodyment trainingen gun ik iedereen. Het is voor mij een ’live event’ geweest dat mijn leven voor 100 procent op het juiste pad heeft gezet. Op mijn werk, thuis, maar vooral in mijzelf… Dit is het grootste cadeau dat ik ooit heb gekregen!

Daphne Laukens

Directeur basisschool Op De Horst (SPOG)

Deelnemer Embodyment 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *