• Home
  • Deelnemerservaring MasterMind

Deelnemerservaring MasterMind

Ik gun iedereen momenten van verwarring… ik gun iedereen de MasterMind!

Aan het einde van het jaar had ik mijn essay tot deelname aan de MasterMind geschreven. Tja… wat wil ik eigenlijk… wat wil ik worden als ik later groot ben? Dit was de vraag die in mijn essay centraal stond en waarmee ik worstelde. Hiermee begon voor mij de MasterMind.

Ik had bij mezelf een patroon ontdekt in mijn loopbaan: om de paar jaar zocht ik een nieuwe uitdaging. De nieuwe uitdagingen volgden elkaar (bijna) altijd logischerwijs op met als einddoel  om directeur van een basisschool te worden. Dit werd ik toen ik 34 jaar was, jonger dan ik gepland had. Maar wat was het volgende …? Ik ging toch niet tot mijn 70ste hetzelfde werk doen? Alleen al de gedachte daaraan  benauwde me …

Ik was wat sceptisch over Ivo en Michiel. Waren zij meer van hetzelfde, ik kende zoveel coaches. Konden zij mij brengen wat ik zocht? Konden zij mij helpen bij het vormen van mijn eigen nieuwe toekomst? Het zijn prettige mannen in contact maar hebben ze ook inhoud? Ondertussen maakte ik kennis met nog vier andere deelnemers. Tja,… zij kenden mij niet eens…en toch was er iets in mij dat zei dat ik dit avontuur met het MasterMindprogramma moest aangegaan!

De dynamiek die in de groep ontstond was bijzonder. We zaten allen in dezelfde levensfase en stelden onszelf vergelijkbare vragen. Hierdoor konden we elkaar heel goed bevragen en prikkelen en verwarring bij elkaar teweegbrengen. Juist elkaar van het gebaande pad brengen leverde nieuwe inzichten op en hielp mij om keuzes te maken in mijn dagelijkse leven. Ivo en Michiel bleken zeer kundige mannen in het stellen van de juiste vragen. Ook leerden zij ons om onszelf de juiste vragen te stellen.

Een voorbeeld van ‘in verwarring gebracht worden’ was voor mij het besef dat ik heel goed weet wat er zich in mijn hoofd afspeelt maar dat ik geen acht sla op de signalen van mijn lijf gaf! Nu ik dit schrijf klinkt het wellicht vreemd maar het feit dat ik besefte dat ik een lijf heb en ik daar signalen van krijg waar ik ook nog naar kan luisteren was een nieuwe ervaring. Mijn lichaam heeft mij geleerd tijdig rustmomenten in te plannen. Ik ben zelfs bevriend geworden met een thema waar ik eerst lijnrecht tegenover stond: stilte.

Ik begon bewust (kleine) veranderingen aan te brengen in mijn dagelijkse leven, zowel op mijn werk als in mijn thuissituatie, en keek vervolgens wat het met mij en mijn omgeving deed. En dat leidde mij naar het antwoord op de vraag waarom ik de MasterMind instapte. Ik heb geleerd me niet meer af te vragen wat ik ga worden als ik later groot ben. Ik heb geleerd te leven in het moment, een nog betere versie van mezelf te worden. Hierbij zijn terugkijken en vooruitkijken mogelijk. Maar de focus ligt op het hier en nu. Hierdoor heb ik rust en plezier gevonden in mijn huidige werkzaamheden, een mooie opbrengst, toch?

Simone Wannet, directeur basisschool De Kleine Wereld

Deelneemster MasterMind 2017

Lees hier een deelnemerservaring uit de groep van 2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *