Deelnemerservaring MasterMind

Al verschillende keren hoorde ik over het programma MasterMind en ook twee vriendinnen tipten mij los van elkaar. Maar hoewel ik geïnteresseerd was, vond ik het eerst niet het juiste moment en daarna niet gepast om een langdurig programma te volgen dat volledig gericht was op mijn persoonlijk leiderschap en dan óók nog in groepsverband. Toch won mijn nieuwsgierigheid het van die gedachten en besloot ik een keer de introductiemiddag te bezoeken. Nadat ik vervolgens een paar keer belde met Ivo, was ik ‘om’. Ik kan nu zeggen dat ik eigenlijk iedereen een MasterMindtraject gun.

Ik ben ingestapt met vragen over wat ik nou echt wil. Op zoek naar een andere baan of alleen een andere werkomgeving? Maar ook vragen over het loslaten van het oude, ondanks dat er nog veel moois/nieuws te halen is.

Ik heb genoten van de momenten in de Kruittoren. Vanaf het begin merkte ik dat ik het fijn vond om met de groep dit traject aan te gaan. Iedereen heeft een verhaal en zijn of haar hobbels, maar juist ook heel veel mooie dingen te delen. De verscheidenheid tussen de mensen, die goed bij elkaar zijn gebracht door Michiel en Ivo, is heel boeiend en leerzaam. De verschillende rollen die wij aan moesten nemen tijdens de bijeenkomsten, zorgden voor diepgang, kwetsbaarheid en een kijkje in ieders proces. Daarnaast werkte dit goed door buiten de toren. Meer dan ooit zag ik het effect van echt naar elkaar luisteren en delen. Een mooie ervaring.

De themabijeenkomsten en inzichten die Michiel en Ivo met ons deelden hebben mij daarnaast veel extra bagage meegegeven.  Ik ben bijvoorbeeld buiten het programma om aan de gang gegaan met familieopstellingen, een prettige ervaring.

Eén van de grootste cadeaus die ik heb gekregen door de MasterMind, is het grotere besef van mijn eigen geluksmomenten. Meer van binnenuit naar buiten in plaats van andersom. Van denken naar voelen. Voor mij is kiezen altijd een reuzengroot dilemma geweest, en nog steeds. Maar door meer naar mezelf te luisteren, lukte het mij steeds beter om duidelijker te krijgen wat ik niet wil en dat gaf ruimte en een breder perspectief. Vervolgstappen werden daardoor duidelijker. Het afgelopen jaar heb ik ervaren dat keuzes maken op basis van mijn gevoel, geleid door mijn lijf, erg waardevol zijn. Voor velen misschien vanzelfsprekend, maar stil zijn, bewuster in- en uitademen, een wandeling in het bos of muziek luisteren zonder een andere activiteit, zijn voorbeelden waardoor het mij beter lukt om op mijn intuïtie af te gaan. Waardoor ik mijn continue denkproces vaker lam weet te leggen en dat is heel fijn!

Natuurlijk blijft er een boel te leren, maar de ervaringen die ik – met name in het tweede deel van het programma – heb gehad vergeet ik nooit meer. En ik streef ernaar dit nog meer een onderdeel van mezelf te laten zijn.

Michiel en Ivo zijn er heel goed in om de groep gezamenlijk te begeleiden, ook omdat ze daadwerkelijk een onderdeel van de groep zijn. Ze nemen niet altijd genoegen met een antwoord, een reactie of een blik en wanneer het soms nog kwetsbaarder – of misschien zelfs een beetje pijnlijk – wordt, wordt er niet afgewend maar juist meer aandacht aan gegeven. Niet altijd prettig, maar wel helend en effectief.  Ze hebben veel mooie inzichten. Soms delen ze die met elkaar, maar juist ook hun verscheidenheid en andere blik op de zaak maakt dat het echt is en dat is voelbaar. Voor mij althans.

Eerlijk gezegd mis ik het soms wel. De bijeenkomsten in de toren waren altijd even een moment buiten de normale wereld, die we eigenlijk allemaal op z’n tijd even zouden moeten hebben. Op dus naar het creëren van mijn eigen ‘toren-moment’ 😉

Na een kort loopbaantraject waarbij mijn kwaliteiten en valkuilen in beeld werden gebracht, dacht ik dat de MasterMind misschien meer van hetzelfde was, maar het tegendeel is waar. Waar dat loopbaantraject eindigde, begon juist de MasterMind!

Deelneemster MasterMind

Lees hier een volgende deelnemerservaring (uit een andere groep).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *