Deelnemerservaring MasterMind

De impact op mezelf als mens is groter dan ik had verwacht”

Mastermind is een traject waar ieder mens zo af en toe eens in zou moeten stappen. Een kritische kijk naar de binnenkant van je zijn. Een traject waarbij je van tevoren niet weet met welke inzichten je er weer uit stapt. Gedurende het afgelopen jaar, ben ik bezig geweest met de vraag wat mijn volgende stap zou kunnen zijn in professionele carrière.

Michiel en Ivo vullen elkaar goed aan. Michiel vertelde mij over Mastermind en motiveerde me om deel te nemen aan een kennismakingssessie. Ivo stelde mij verassende vragen waar ik zelf nog niet eerder over na had gedacht. Ik had altijd verwacht dat ik altijd in de HR omgeving zou blijven werken, maar dat staat ook niet vast. Ik vond dit vernieuwend.

Tijdens de groepssessies werk je met mensen uit verschillende sectoren, leeftijden en interesses. Het goede gesprek, waar Michiel en Ivo veel belang aan hechten, wordt gevoerd. Iedereen deelt zeer persoonlijke dingen, en  de groep geeft raad, vraagt door en is geïnteresseerd in wat de ander beweegt. Het is heel bijzonder dat een groep vreemde mensen vanaf het eerste moment hele persoonlijke dingen kunnen delen en elkaar een veilige omgeving kunnen bieden om aan zichzelf te werken.

Gedurende het verloop van het jaar, word ik door verschillende sessies voortdurend bewust wordt gemaakt van mijn eigen gedragingen. De verschillende groepssessies halen me uit mijn comfortzone. Ik word op een positieve manier gedwongen om kritischer naar mijzelf te kijken. Michiel en Ivo spelen hierin een bepalende rol. Michiel en Ivo weten je op een bijzondere manier een spiegel voor te houden. Na de sessies blijft de terugkoppeling rondspelen in je hoofd. Hier zit voor mij veel ontwikkeling in.

De rol van Michiel en Ivo wordt nog verder versterkt door de individuele sessies. Ze geven je volop de ruimte om je gespreksonderwerp aan te geven. Ik heb zelf veel gehad aan de individuele sessies. Deze gesprekken zijn mij ook het meest bijgebleven. Michiel die kijkt naar je binnenkant, het rust vinden in jezelf en vooral ook eerlijk zijn naar jezelf. Zijn benadering is volledig eigen en hij durft de lastige vragen te stellen. Ivo op zijn beurt heeft mij tijdens een van de sessies der mate aan het denken gezet. De vragen die hij mij stelde zijn lang blijven doorzingen in mijn hoofd. Een aantal van de vragen raakte me heel diep. Sterker nog ze raken me nog steeds en hebben me heel veel nieuwe inzichten gegeven.

Mastermind heeft me naar een volgend niveau gebracht. Het heeft mijn zichtveld verbreed. Ik heb gedurende het jaar veel over mijzelf geleerd. De inzichten zijn soms nieuw, soms had ik ze altijd al, maar was ik ze blijkbaar kwijt. De impact op mezelf als mens is groter dan ik had verwacht.

Wieger Brandz, HR Manager Wacker Neuson

Deelnemer MasterMind 2018

Lees hier een deelnemerservaring uit de groep van 2017.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *