Programma

Embodyment is een integraal programma waarin het onderzoeken, waarderen en benutten van de wijsheid van het lichaam centraal staat. Het programma is ontwikkeld door Michiel+Ivo in samenwerking met Sydney Leijenhorst (eigenaar en oprichter van Integral Life & Training Centre KenKon) en Floris Lemmen (shiatsu therapeut werkzaam vanuit de Twaalf Sprengen).

Voor een evenwichtig leven is er (meer) verbinding nodig tussen onze dagelijkse, veelal rationeel gestuurde wijze van handelen en de rijkdom aan informatie die besloten ligt in ons lichaam. In tegenstelling tot ons hoofd, blijkt het lichaam ons namelijk veel beter te vertellen wie we zijn, wat we in essentie willen, hoe we ons tot anderen verhouden en welke beslissingen juist zijn voor ons. Ondanks dat er in de wereld zo veel informatie te vinden is, putten we niet of nauwelijks uit misschien wel de belangrijkste bron die altijd beschikbaar is.

In het Embodymentprogramma leren deelnemers om van binnenuit te ervaren wat er aan informatie / wijsheid in hun lichaam besloten ligt en hierin te navigeren. Er wordt een breed scala aan praktische handvatten geboden om de natuurlijke intelligentie van het lichaam effectief in te zetten bij persoonlijke besluitvorming, in het alledaagse contact en in de samenwerking met anderen.

Inhoud
De inhoud van het programma bestaat uit periodieke lichaamsgerichte trainingen afgewisseld met groepcoachingsbijeenkomsten, intervisie, individuele begeleidingsgesprekken en lichaamsbehandelingen.

In Embodyment werken we op de volgende niveaus:

– Lichaam: gericht op een gezonde lichaamshouding en -structuur, ontspanning, (meditatieve) bewegingsvormen en ademhaling.
– Energie: gericht op de positieve beïnvloeding van de energiehuishouding en het onderzoeken en integreren van emoties.
– Geest: gericht op het effect van aandacht en meditatie, en het leren herkennen van (gedrags)patronen en mentale (overlevings)strategieën.

Opbrengsten

  • Je ervaart een toegenomen vitaliteit, levendigheid en aanwezigheid in je lichaam;
  • Je bent bewuster van je eigen conditionering en de signalen die je lichaam aangeeft;
  • Je hebt praktische handvatten eigen gemaakt om in balans te blijven en je eigen veerkracht te versterken;
  • Je handelt en communiceert evenwichtiger in situaties waarin je onder druk staat of stress ervaart;
  • Je toont meer (persoonlijk) leiderschap en hebt een groter vermogen hier zelfstandig aan te werken.

Praktisch

Investering
Voor deelname in 2021 bedraagt de investering €3.500 per deelnemer (excl. btw). Voor particulieren is een gespreide betaling mogelijk.

Data
Het Embodymentprogramma start tweemaal per jaar in maart en november. Voorafgaand aan het programma vindt een uitgebreide persoonlijke intake plaats om te bepalen hoe jij optimaal in het programma kunt stappen. Het overzicht van alle data voor de Embodyment (nov. 2021) kan je hier downloaden. 

Meer weten?
Lees hier een deelnemerservaring of beluister de mini podcast met korte fragmenten uit een Embodymentbijeenkomst.

Gratis online Verkenningsessie

Wil je onderzoeken in hoeverre je klaar bent om te starten, maak dan gebruik van één van de online gespreksmogelijkheden. Wij (Michiel of Ivo) maken graag tijd om samen je ontwikkelvraag c.q. -behoefte te verkennen en te onderzoeken wat mogelijk is.

Plan jezelf in via de onderstaande planningsmodule:

Onze partners: