Embodyment is een integraal programma waarin het onderzoeken, waarderen en benutten van de wijsheid van het lichaam centraal staat. Het programma is ontwikkeld door Michiel+Ivo in samenwerking met Sydney Leijenhorst (eigenaar en oprichter van Integral Life & Training Centre KenKon) en Floris Lemmen (shiatsu therapeut werkzaam vanuit de Twaalf Sprengen).

Het programma biedt diepgaande ervaringsgerichte en psychosomatische handvatten en inzichten om onze ‘performance’ te verbeteren. We leren te herkennen hoe we ons gedragen als we onder druk en/of stress staan, want in deze situaties zijn de geconditioneerde lichamelijk patronen vaak dominant! Stress activeert ons ‘survival’ gedrag wat zich veelal uit in korte termijn denken, een vernauwde focus en defensiegedrag. In zeer grote mate vormen en beperken de geconditioneerde reacties onze capaciteit om (persoonlijk) leiderschap te tonen en te blijven staan voor datgeen wat voor ons van belang is. In contact komen met deze (onze) lichaamswijsheid maakt dat we vanuit een andere aanwezigheid en gronding effectiever reageren in dagelijkse (stress)situaties en dat we effectiever samenwerken.

 

Het programma

De inhoud van het programma bestaat uit periodieke lichaamsgerichte trainingen (#10), afgewisseld met groepsreflectiebijeenkomsten (#4), individuele begeleidingsgesprekken (#4) en lichaamsbehandelingen (#4). In Embodyment werken we op de volgende niveaus:

- Lichaam: gericht op een gezonde lichaamshouding en -structuur, ontspanning, (meditatieve) bewegingsvormen en ademhaling.

- Energie: gericht op de positieve beïnvloeding van de energiehuishouding en het onderzoeken en integreren van emoties.

- Geest: gericht op het effect van aandacht en meditatie, en het leren herkennen van (gedrags)patronen en mentale (overlevings)strategieën.

 

Na het volgen van dit programma:

- Ervaar je een toegenomen vitaliteit, levendigheid en aanwezigheid in je lichaam;

- Ben je bewuster van je eigen conditionering en de signalen die je lichaam aangeeft;

- Heb je praktische handvatten eigen gemaakt om in balans te blijven en je eigen veerkracht te versterken;

- Kan je evenwichtiger handelen en communiceren in situaties waarin je onder druk staat of stress ervaart;

- Heb je jouw vermogen vergroot om effectief te zijn in je (persoonlijk) leiderschap.

 

Data

Het Embodymentprogramma start in de maand oktober. In deze maand vinden ook de intakegesprekken plaats. Download hier de planning voor 2019.


Investering

De investering voor organisaties bedraagt € 3.500 (exclusief 21% BTW) en voor particulieren bedraagt dit € 2.750 (inclusief 21% BTW). In overleg is een gespreide betaling mogelijk.

 

Gratis proeverijen

Op woensdag 16 oktober bieden wij van 15-17 uur de laatste (gratis) proeverij aan om het programma zelf te ervaren. Deze bijeenkomsten worden gehouden bij KenKon, Nieuwe Kanaal 11 in Wageningen. Aanmelden voor de proeverij kan hier: http://www.michielplusivo.nl/proeverij/

  

Meer weten?

Lees hier een deelnemerservaring of beluister de mini podcast met korte fragmenten uit een Embodymentbijeenkomst. Wil je meer informatie, neem dan hier contact met ons op.

 

Partners